Gruppeleder

Berit Tønnesen

Berit Tønnesen

Jeg er leder for Kristiansund Arbeiderparti – et av Møre og Romsdals største kommuneparti!
Jeg arbeider til daglig med oppfølging av lærlinger og bedrifter innenfor mekanisk/teknologisk industri på Nordmøre og i Romsdal. Har fagbrev som industrirørlegger og jobbet på Sterkoder verft til det ble lagt ned. Jeg tok videre utdanning, og har nå en bachelor i politikk og samfunnsendring.
Sitter i Bystyret i Kristiansund kommune og er nestleder i byens Olje - og energiutvalg som jeg også ledet i perioden 2007-2011. Jeg har i 6 år vært nestleder i Møre og Romsdal AP, og derav medlem i Landsstyret i Arbeiderpartiet. Har flere års erfaring i Fellesforbundet, LOs største fagforening i privat sektor. Her har jeg vært tillitsvalgt for lærlinger, og representert disse i avd.065. Har vært leder i LO Ytre Nordmøre i 5 år før jeg ble politisk aktiv i Kristiansund Arbeiderparti. Har hatt to perioder som leder for Kristiansund AP; fra 2009-2011 og fra 2016 til dd.
Min politiske motivasjon er at jeg tror på fellesskap, samhold og solidaritet som bærende verdier for et samfunn. Jeg opplever at disse verdiene angripes fra sterke krefter på høyresiden i norsk politikk- applaudert av de som har aller mest. At de rikeste blir rikere og antallet fattige øker- også her i Norge er grunn nok til å engasjere seg politisk, her må en sterk motkraft til! Jeg står for en politisk retning som arbeider for en sterk offentlig velferdsstat som skal bruke felleskapets ressurser på at alle skal ha mulighet til å utdanne seg, få helsehjelp og omsorg i alderdommen. Jeg har troa på sterke fagforeninger som vaktbikkjer et seriøst arbeidsliv og ei lønn det går an å leve av, og jeg mener at frivillighet og dugnadsånd er vesentlig for et godt liv ute i kommunene og i storsamfunnet.
Jeg vil at fattigdom skal bekjempes, og ønsker å bruke mye tid og krefter på det i neste valgperiode. Dette er stemmene vi ikke hører. Vi har mange i Kristiansund som trenger oss, og vi skal stille opp!